Varje vecka

Hur går det till egentligen, varje vecka är överfull av skola, tentor, jobb och möten. Intalar mig att nästa vecka, då minsann ska det inte vara så här men redan när måndagen gryr börjar en ny vecka av förnekelse över ett pressat schema och hoppet om att nästa vecka, då blir det bättre och så fortsätter det vecka, efter vecka, efter vecka. men jag är himla glad att jag faktiskt "kan" plugga, försörja min familj och jobba och stolt över mig själv som tagit mig igenom två år av min utbildning och på hur mycket jag faktiskt klarat under vägen. Ibland behöver man klappa sig själv på axeln.

Det som inte är lika roligt är att när jag kom hem idag, glad i hågen efter lyckade tentor, får beskedet att imorgon får ytterligare 17 personer gå från min sambos jobb...och det är åter dags att hålla tummarna för att just han ska få stanna kvar.

G

Härligt, ännu en tenta som gick vägen, ganska skönt när man endast kan få G, man slipper liksom prestationsångestkraven men samtidigt vill man ju stoltsera med vg eller mvg. Hämtade två klara tentor idag, klarade av lektionen och boken med Anne of Green Gable och inlämning av Narnia.
Nu bara fyra uppgifter/tentor kvar innan sommarlov...två engelska muntliga nästa vecka, en enskild och en i grupp men det känns okej. Tänkte försöka skriva lite på den allra sista hemtentan som ska in den 26 maj men jag är ganska trött inatt, får se hur länge jag orkar, har i alla fall bytt ämne så nu känns det inte lika krångligt längre.


kram därute

Ur kaos föds ordning

Inatt har jag pluggat,  det var jag, Kalle och chokladfabriken, Anne of Green Gable, konst för barn till barnkulturstudierna, Charlotte´s web, Narnia och Winnerbäck. Det gick över förväntan, ska nog satsa på nattstudier, verkar funka för mig.



Still

I still find each day too short for all the thoughts I want to think,
all the walks I want to take,
all the books I want to read
and all the friends I want to see

- John Burroughs

ta dig i kragen

Nej nu måste jag ta mig i kragen och försöka skriva lite om anne of green gable (engelska varianten ska läsas och frågor ska besvaras till tisdag samt någon form av uppgifter då oxå på den) , charlotte´s web (sluttentan som ska lämnas in den 26 maj, på engelska givetvis, lite olika vinklar att välja på) och kalle och chokladfabriken (att jämföra bok vs film och svenska vs engelska, givtetvis oxå på engelska) och just ja vi har en grupptenta i barnkulturstudier...hade nästan lyckats att förtränga den, hm...vill inte göra allt det här.

äntligen

...har jag hittat klänningen till mitt bröllop. Kanske inte vad jag tänkt riktigt men när jag provade den på var den underbar. Köpte den på tradera (helt ny) och tänkte jag skulle ha den i sommar men när den kom på förstod jag att denna skulle det bli, bara 171 kr inkl. frakt....underbart. Nu var jag bara tvungen att hitta en bh som inte stack upp ur uringningen, för uringad är den, jag och en vän åkte till stan och provade bh.ar till förbannelse men icke, det fanns ingen i min storlek. ja ja tänkte jag och åkte hem. Jag hade även köpt ett par shorts till min son men det visade sig att han inte kunde ha dem så ida åkte jag tillbaka till affären för att lämna dem, och helt plötsligt hänger där inte bara en, utan två, bh:ar som jag kom i...underbart igen. Nu börjar stressen över att hitta ngt att ha på sig lägga sig och jag kan nästan koppla av. Ringen ja, den hittade jag förra helgen. Tack till Sussi som stått ut med ring, klänning och bh letande uncer två helger men det gav resultat...puss gumman.

Nu är det bara en massa sk-t tentor kvar och det är sååååå trist, efter praktiken vill man verkligen inte gå tillbaka till skolan och skriva tentor, vet inte hur jag ska hitta inspirationen till det, har inte någon gång under hela tiden (ca 2 år) känt sånt motstånd till tenta och skola....tvi tvi, usch och blääää.

Sitter just nu och lyssnar på Kent´s "inte utan dina andetag" och känner mig ändå relativt harmonisk och håll i er nu.....faktiskt LYCKLIG och det händer inte så ofta. Men jag är välsignad med en sambo (blivande man) som gör mig hel.

Älskar dig Joacim!!


RSS 2.0